Bez odpowiednich narzędzi lepiej się za to samemu nie brac.
[O2] Kilka pytań o climatronik
Zwiń
X
-
[O2] Kilka pytań o climatronik
Witam!!
Koledzy zauważyłem że ten mniejszy wiatrak ( klimatyzacji ) nawet po przekręceniu i ustawieniu temp na "low" wiatrak stoi ani drgnie.... kiedy on właściwie się załącza ?
No i kolejne pytanie pierwsza chłodnica w RS ta mała jest od ?
I jak zdiagnozować climatronika w o2 ?Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
-
-
no jak będzie ciepło, najlepiej wiosną albo latem. Wsiadasz rano do samochodu, zapalasz silnik, klima on i jak wiatrak stoi to są dwie opcje:
- zawieszone szczotki w silniku
- walnięty kompresor(to co ja mam min)
Było już sporo tematów na forum o tym. Myślałem że wiatrak nie działa, ale to sprężarka steruje jego włączeniem. Obecnie chłodzi mi jak się silnik trochę nagrzeje(mały włącza się razem z dużym). Później w ciągu dnia już od razu chłodzi.
To jest właśnie urok kupowania samochodu zimą. Klimy nie sprawdzisz za bardzo :|
Komentarz
-
-
Bo widzisz zacząłem się zastanawiać dlaczego ani duży ani mały się nie kręcą....autko wedle e-mfa 86 stopni zapodaje klime i ... nic
w o1 było tak jak pamiętam że przy włączeniu klimy zapalały się oba....Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
Komentarz
-
-
vcds nie pokazał błędów...
a ta chlodnica leciutko mi zmokła....
a moze to od spryskiwaczy reflektorów ?Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
Komentarz
-
-
zanim zacznę siać panikę spr ustawienie dysz reflektorów o których wspomniałeś...i zobaczymy....
bo to naprawdę jest lekko mokre no i nie zawsze ...Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
Komentarz
-
-
zgadza się muszę przeprowadzić owy test na działających spryskach......
zapach i kolor nie możliwy do ustalenia...chyba że podjęcie próby ustalenia odrazu po zlokalizowaniu plamki....
spokojnie jutro zadziałam...
Byłem na zwolnieniu lekarskim ale pogoda dopisała i mogłem sprawdzić działanie wentylatorów jak i "cieknącej" chłodnicy....co się okazało...?
wentylatory działają bez problemów a chłodnica musiała zostać zmoczona w jakiś sposób lub nie doschnąć po myjni....bo po tym całym czasie nie używania auta była suchaByła Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
Komentarz
-
Komentarz